Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bibliofil
bibliofil:

bibliofíl,-i m. sh. -ë(t) ai që është shumë i dhënë pas librave e leximeve.

Të ngjashme:
bibliofile:

bibliofíl,-e, -ja f. sh. -e(t).