Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biban
biban:

bibán,-i m. sh. -ë(t) krahin. gjel deti.

Të ngjashme:
bixan:

bixán,-i m. sh. -ë(t) ulli kokërrvogël e vajës.

çiban:

çibán,-i m. sh. -ë(t) i thatë.

bacan:

bacán,-i m. sh. -ë(t) 1. dash me turi të bardhë. 2. fig. djalë i urtë.

belban:

belbán,-e mb., edhe si em., i belbër.

bibël:

bíb/ël,-la f. sh. -la(t) fet. libri kryesor i fesë së krishterë (“Dhjata e vjetër” dhe “Dhjata e re”).