Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biçikletë
biçikletë:

biçiklét/ë,-a f. sh. -a(t) mjet udhëtimi, zakonisht me dy rrota, që vihet në lëvizje me këmbë: biçikletë grash (fëmijësh); timon (shalë, zile, zinxhir) biçiklete.

Të ngjashme:
biçikletar:

biçikletár,-i m. sh. -ë(t) ai që ndreq biçikleta.