Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bezhdile
bëzhdilë:

bëzhdíl/ë,-a f. sh. -a(t) copëz kashte, bari etj.; të fshira; plehra; lëmishte: i ra një bëzhdilë në sy; fshij bëzhdilat.

Sinonime / Të përafërta:
plehra
lëmishte
Të ngjashme:
gëzhile:

gëzhíl/e,-ja f. sh. -e(t) gëzholle.