Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bezge
bezgë:

bézg/ë,-a f. sh. -a(t) bot. shkurre me gjethe heshtake e me lule të verdha në tufë, që tërheqin bletët, sfakë.

Sinonime / Të përafërta:
sfakë
Të ngjashme:
belge:

belg,-e, -ia f. sh. -e(t).

beze:

béz/e,-ja f. sh. -e(t) pëlhurë pambuku pak e ashpër, që përdoret për çarçafë, për ndërresa etj.: këmishë bezeje.

beztë:

béztë (i, e) mb. që është prej bezeje: mbulesë e beztë.

bezhë:

bézhë mb. që ka ngjyrë kafe të çelur në të verdhë: triko bezhë.

bizgë:

bízg/ë,-a f. bised. jashtëqitje e hollë; barkonjë, purthë: e ka zënë bizga.