Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bezgë
bezgë:

bézg/ë,-a f. sh. -a(t) bot. shkurre me gjethe heshtake e me lule të verdha në tufë, që tërheqin bletët, sfakë.

Sinonime / Të përafërta:
sfakë
Të ngjashme:
beztë:

béztë (i, e) mb. që është prej bezeje: mbulesë e beztë.

bezhë:

bézhë mb. që ka ngjyrë kafe të çelur në të verdhë: triko bezhë.

bizgë:

bízg/ë,-a f. bised. jashtëqitje e hollë; barkonjë, purthë: e ka zënë bizga.

bjezgë:

bjézg/ë,-a f. sh. -a(t) ashkël e vogël druri, spicë.

tezgë:

tézg/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tryezë e veçantë ku vihen mallrat që shiten: tregti me tezga. 2. përdorëse prej dërrasash a prej thuprash që ngarkohet me dhe, me pleh etj. dhe që mbahet nga dy veta: e mbartën me tezgë.