Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës beze
beze:

béz/e,-ja f. sh. -e(t) pëlhurë pambuku pak e ashpër, që përdoret për çarçafë, për ndërresa etj.: këmishë bezeje.

bëz:

bëz,-i m. sh. -e(t) 1. kodër e vogël rëre në breg të detit. 2. copë toke me bimësi të dendur ose grumbull kashturinash në kënetë. 3. plis i madh dheu.

Të ngjashme:
bebe:

béb/e-jaI f. sh. -e(t) foshnjë: pudër për bebe.

bebe:

béb/e-jaII f. sh. -e(t) [bébëz, -a f. sh. -a(t)] rreth i vogël në qendër të së zezës së syrit, nëpër të cilin hyn drita, ninëz: e ruan si beben e syrit.

meze:

méz/e,-ja f. sh. -e(t) [mezé,-ja f. sh. -(të)] 1. gjell. pjatë me qofte a me sallam, me djathë etj., që shtrohet për të shoqëruar pijen. 2. bised. pjesa më e zgjedhur e një ushqimi, e një pijeje etj.; / fig. lezeti, kripa e diçkaje: ishte mezja e muhabetit.

reze:

réz/e,-ja f. sh. -e(t) 1. rrip i shkurtër prej hekuri me një grep, që mbërthehet në derë, në dritare etj. për ta mbyllur, duke e futur grepin në një unazë: i vë rezen mbyll. 2. unazë e vogël hekuri, në të cilën kapet e varet diçka: rezja e ziles.