Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bezdis
bezdis:

bezdís kal., -a, -ur bised. i sjell bezdi: më bezdisën mizat; të bezdis me pyetje; më fal që të bezdisa!

Të ngjashme:
bezdi:

bezdí,-a f. sh. -(të) bised. mërzi a shqetësim nga dikush që s’e duam ose nga diçka e pakëndshme: më bën bezdi; kam bezdi mërzitem.

degdis:

degdís kal., -a, -ur bised. e çoj dikë a diçka në një vend të largët; e flak diku: e degdisën larg (prapa malit).

gjezdis:

gjezdís jokal. dhe kal., -a, -ur bised. shëtit, bredh.

bezdisem:

bezdísem vetv. e bezdis: mos u bezdisni me mua! / pës. bezdísem.

bezdisje:

bezdísj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.