Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bezaj
bëzaj:

bëzáj jokal., -ta, -tur nxjerr zë, them diçka (zakonisht me mohim); i thërres, i flas; tregoj: nuk bëzante fare.

Sinonime / Të përafërta:
tregoj
Të ngjashme:
bazoj:

baz/ój kal., -óva, -úar e mbështet në diçka; arsyetoj para se të vendos.

befas:

béfas ndajf. menjëherë e papritur: hyri befas; vdiq befas.

behar:

behár,-i m. sh. -e(t) bised. 1. muajt e ngrohtë të vitit; vera: shi behari; vapa (ethet) e beharit; ç’lë dimri, e gjen behari (fj. u.); me nje lule s’vjen behari (fj. u.). 2. si mb. fig. i qeshur e i përzemërt, i çelur e gojëmbël; i gëzuar: u bë behar u çel në fytyrë.

bekoj:

bek/ój kal., -óva, -úar 1. fet. i jap hirin e perëndisë duke i bërë kryqin dhe duke shqiptuar lutje: bekoi martesën (bereqetin). 2. i uroj mbarësi e lumturi; i jap uratën; kund. mallkoj: bekoj ditën që linde.

belas:

bélas ndajf. për beli: u kapën belas.