Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës betontë
betontë:

betóntë (i, e) mb. që është prej betoni: mur i betontë.

Të ngjashme:
betonoj:

beton/ój kal., -óva, -úar mbush a shtroj me beton. / pës. betonóhet v. III.

betonim:

betoním,-i m. veprimi sipas foljes: betonimi i këmbëve të urës.

beton:

betón,-i m. lëndë ndërtimi, që gatuhet duke përzier çimento me zhavorr e me ujë: urë (shtyllë) betoni.

beronjë:

berónj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zool. gjarpër i gjatë, që ecën me kokën përpjetë. 2. edhe si mb., fig. grua që nuk lind, barkthatë, barkshuar; kafshë shterpë; tokë jopjellore. 3. bot. ashe.

bitonjë:

bitónj/ë,-a f. sh. -a(t) mënjollë.