Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës betonoj
betonoj:

beton/ój kal., -óva, -úar mbush a shtroj me beton. / pës. betonóhet v. III.

Të ngjashme:
betontë:

betóntë (i, e) mb. që është prej betoni: mur i betontë.

deponoj:

depon/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar drejt. them në gjyq ose përpara organeve të tjera shtetërore atë që di për dikë a për diçka.

betonim:

betoním,-i m. veprimi sipas foljes: betonimi i këmbëve të urës.

beton:

betón,-i m. lëndë ndërtimi, që gatuhet duke përzier çimento me zhavorr e me ujë: urë (shtyllë) betoni.

betoj:

betój kal. rrallë. e vë në be dikë.