Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bethyes
bethyes:

bethýes,-e mb., edhe si em., që thyen a që shkel benë.

Të ngjashme:
bethyer:

bethýer mb., edhe si em., bethyes.

besëthyes:

besëthýes,-e mb., edhe si em., besëshkelës.

thyes:

thýes,-i m. sh. -(it) 1. ai që shkel kufijtë e një shteti tjetër. 2. spec. thyerëse.

thyes:

thýes,-e mb. thyerës.

përthyes:

përthýes,-e mb. fiz. që përthyen rrezet e dritës: xham përthyes.