Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bethyer
bethyer:

bethýer mb., edhe si em., bethyes.

Sinonime / Të përafërta:
bethyes
Të ngjashme:
bethyes:

bethýes,-e mb., edhe si em., që thyen a që shkel benë.

besëthyer:

besëthýer mb., edhe si em., besëshkelës.

pathyer:

pathýer (i, e) mb. 1. jo i thyer: xham i pathyer; me gjunjë të pathyer. 2. fig. i pamposhtur, ngadhënjimtar; i pathyeshëm: ushtri e pathyer.

kthyer:

kthýer (i, e) mb. 1. që është kthyer; / i përthyer, i përveshur: me mëngë të kthyera. 2. që është ndarë nga burri dhe ka ardhur në shtëpi të prindërve të vet.

kthyer:

kthýer,-a (e) f. sh. -a(t) (të) 1. kthesë rruge etj.: udhë me shumë të kthyera. 2. gjë a diçka e kthyer; / palë a pjesë e kthyer e një veshjeje: e kthyera e pantallonave. 3. krahin. kthim: nisja dihet, e kthyera nuk dihet.