Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës besues
besues:

besúes,-e mb. që beson; kund. mosbesues.

Antonime:
mosbesues
Të ngjashme:
mësues:

mësúes,-i m. sh. -(it) 1. ai që jep mësim në një shkollë parauniversitare; arsimtar; edukator: mësues i gjuhës (i historisë). 2. ai që shquhet në një fushë të dijes a të veprimtarisë dhe merret si shembull për t’u ndjekur; udhëheqës, prijës.

besës:

bésës (i, e) mb. i fjalës, besnik: njeri i besës.

banues:

banúes,-i m. sh. -(it) banor.

birues:

birúes,-i m. sh. -(it) 1. zool. kandërr, larvat e së cilës shpojnë vrima në pemët: biruesi i fikut; biruesi i ullirit; biruesi i hardhisë. 2. fig. keq. ai që fut hundët kudo, biramel.

botues:

botúes,-e mb. që merret me botim veprash etj.: shtëpi botuese.