Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës besimtar
besimtar:

besimtár,-e mb., edhe si em., që beson në fe; fetar.

Sinonime / Të përafërta:
fetar
Të ngjashme:
arsimtar:

arsimtár,-i m. sh. -ë(t) ai që jep mësim, mësues a pedagog.

buçimtar:

buçimtár,-i m., sh. -ë(t) etnogr. gjëmëtar.

vegimtar:

vegimtár,-e mb. poet. 1. që është një vegim; që shfaqet si në vegim: mendime vegimtare. 2. edhe si em., ëndërrues, ëndërrimtar: sy vegimtarë; vegimtar i përjetshëm.

besatar:

besatár,-i m. sh. -ë(t) vjet.1. besëlidhës; besnik. 2. besimtar.

besëtar:

besëtár,-i m. sh. -ë(t) besëlidhës; besnik.