Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës beshte
beshte:

bésht/e,-ja f. sh. -e(t) profkë.

Të ngjashme:
bishte:

bishté,-ja f. sh. -(të) [(bishtéz/ë,-a f. sh. -a(t)] nënbishte.

bishte:

bísht/e,-ja f. sh. -e(t) bishtarak.

breshtë:

bréshtë (i, e) mb. 1. i ngrirë. 2. fig. i vrazhdë; i egër. 3. fig. i pagdhendur.

bushtë:

búshtë (i, e) mb. prej bushi: dollap i bushtë.

heshtë:

hésht/ë,-a f. sh. -a(t) hist. armë e posaçme me majë të mprehtë; shtizë.