Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës beshnjakem
bëshnjakem:

bëshnják/em vetv., -a (u), -ur dobësohem shumë (për të vegjlit).

Të ngjashme:
boshnjake:

boshnják,-e, -ja f. sh. -e(t).

bëshnjakje:

bëshnjákj/e,-a f. dobësim, tretje.

bëshnjakur:

bëshnjákur (i, e) mb. i dobësuar shumë, i tretur.