Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës besetyte
besëtytë:

besëtýtë mb., edhe si em. m., që beson në gjëra të kota; i dhënë pas besimeve të kota.

Të ngjashme:
besëkotë:

besëkótë mb. besëtytë.

besëtytni:

besëtytní,-a f. sh. -(të) besimi se disa shenja parathonë të ardhmen, sjellin mbarësi a fatkeqësi etj.; besim i kotë, besëkotësi.