Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës beserisht
besërisht:

besërísht ndajf. me besë; besnikërisht: u lidhën besërisht.

Sinonime / Të përafërta:
besnikërisht
Të ngjashme:
beharisht:

beharísht,-e mb. veror: rroba beharishte.

beharisht:

beharísht ndajf. bised. si për behar: ishte veshur beharisht.

botërisht:

botërísht ndajf. para të gjithëve; haptas: shpall (pohoj, pranoj, dënoj) botërisht.

nusërisht:

nusërísht ndajf. si për nuse; siç bëjnë nuset, si nuset: veshur nusërisht.

pjesërisht:

pjesërísht ndajf. jo plotësisht; vetëm një pjesë: u dëmtua pjesërisht.