Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës beseplote
besëplotë:

besëplótë mb., edhe si em., që ka besim të plotë te dikush a për diçka; kund. besëpakë.

Antonime:
besëpakë
Të ngjashme:
hënëplotë:

hënëplót/ë,-a f. hëna e plotë, kur ka mbushur katërmbëdhjetë ditë.

besëkotë:

besëkótë mb. besëtytë.