Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës besemire
besëmirë:

besëmírë mb., edhe si em., që e mban besën; kund. besëkeq, besëlig.

Antonime:
besëkeq
besëlig
Të ngjashme:
bukëmirë:

bukëmírë mb., edhe si em., bukëdhënës, bujar.

erëmirë:

erëmírë mb. i mermë.