Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës besatohem
besatohem:

besat/óhem vetv., -óva (u), -úar lidhem me besa-besë.

Të ngjashme:
begatohem:

begatóhem vetv. e begatoj.

befasohem:

befasóhem vetv. e befasoj.

rehatohem:

rehatóhem vetv. e rehatoj: u rehatua në shtrat; m’u rehatua shpirti; u rehatuan punët; u rehatua me shtëpi.

blatohem:

blatóhem vetv. lart. jepem me mish e me shpirt pas dikujt a pas diçkaje, i përkushtohem. / pës. blatóhet v. III.

betohem:

betó/hem vetv., -óva (u), -úar 1. bëj be për diçka; bëj betimin; / i jap besën dikujt: betohem për sytë e ballit!; u betuan para flamurit.