Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës besëtar
besëtar:

besëtár,-i m. sh. -ë(t) besëlidhës; besnik.

Sinonime / Të përafërta:
besnik
Të ngjashme:
besatar:

besatár,-i m. sh. -ë(t) vjet.1. besëlidhës; besnik. 2. besimtar.

resëtar:

resëtár,-e mb., edhe si em., ziliqar.

besimtar:

besimtár,-e mb., edhe si em., që beson në fe; fetar.

bishtar:

bishtár,-i m. sh. -ë(t) bishtuk.

bishtar:

bishtár,-e mb., edhe si em. 1. me bisht: dardhë bishtare. 2. keq. që i bën bisht punës. 3. fig. që merr të tjerët nëpër gojë e u vë bishta.