Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës besëkotë
besëkotë:

besëkótë mb. besëtytë.

Sinonime / Të përafërta:
besëtytë
Të ngjashme:
besëkotësi:

besëkotësí,-a f. sh. -(të) besëtytni.

besëplotë:

besëplótë mb., edhe si em., që ka besim të plotë te dikush a për diçka; kund. besëpakë.

besëtytë:

besëtýtë mb., edhe si em. m., që beson në gjëra të kota; i dhënë pas besimeve të kota.

biskotë:

biskót/ë,-a f. sh. -a(t) ëmbëlsirë e thatë në trajtë petëzash katrore, të rrumbullakëta etj., që përgatiten me miell, me yndyrë e me sheqer dhe që piqen dy herë: pako biskotash.