Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës besëkeq
besëkeq:

besëkéq,-e mb., edhe si em., i pabesë, besëprerë; kund. besëmirë.

Sinonime / Të përafërta:
besëprerë
Antonime:
besëmirë
Të ngjashme:
resëkeq:

resëkéq,-e mb., edhe si em., ziliqar.

veskeq:

veskéq,-e mb. që ka vese: njeri veskeq; shoqëri veskeqe.

besëqen:

besëqén,-e mb., edhe si em., shar. i pabesë.

erëkeq:

erëkéq,-e mb. që ka erë të keqe.