Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës berxolle
bërxollë:

bërxóll/ë,-a f. sh. -a(t) thelë e hollë mishi nga pjesa e brinjëve dhe e kurrizit.

Të ngjashme:
brolle:

bróll/e,-ja f. sh. -e(t) 1. koçan misri. 2. lëvore druri.

belhollë:

belhóllë mb., edhe si em., që e ka belin të hollë, meshollë; kund. beltrashë: vajzë belhollë.

kërtollë:

kërtóll/ë,-a f. sh. -a(t) krahin. patate.