Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës berxhik
bërxhik:

bërxhík,-u m. sh. -ë(t) gjatësia nga maja e gishtit të madh deri te maja e gishtit tregues të hapur: sa një bërxhik fare i vogël nga trupi.