Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës berthokel
bërthokël:

bërthók/ël,-la f. sh. -la(t) bërthamë peme; pemë me bërthamë.

Të ngjashme:
bërthokëlor:

bërthokëlór,-e mb., edhe si em. f., bërthamje.