Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bertas
bërtas:

bërt/ás jokal., -íta, -ítur 1. flas me zë shumë të lartë, gërthas, thërres; këlthas: bërtiste nga dhembjet; / e qortoj a e shaj dikë me të thirrura: i bërtiti djalit. 2. keq. bëj shumë zhurmë për diçka që t’ia arrij qëllimit; çirrem.

Sinonime / Të përafërta:
thërres
këlthas
çirrem
Të ngjashme:
beratas:

berátas,-i m. sh. -(it) banor vendës i Beratit ose me prejardhje nga Berati.

beratas:

berátas,-e mb. që lidhet me beratasit a me Beratin, i beratasve a i Beratit: këngë beratase.

barkas:

bárkas (bárkazi) ndajf. shtrirë me bark përtokë: ra barkas; zvarritej barkas.

bartës:

bártës,-e mb., edhe si em., mbartës.

bejtar:

bejtár,-i m. sh. -ë(t) ai që bën bejte, bejtexhi.