Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës berruc
bërruc:

bërrúc,-i m. sh. -e(t) gunë burrash prej leshi delesh, me thekë të gjatë; shark.

Të ngjashme:
burrac:

burrác,-i m. sh. -ë(t) 1. burrë shumë i shkurtër; burrë i vogël; kund. burran. 2. shpërf. burrec1.

burrec:

burréc,-i m. sh. -ë(t) shpërf. 1. edhe si mb., frikacak, burracak; burrë i keq, ligaç. 2. burrac1.

derrkuc:

derrkúc,-i m. sh. -ë(t) i vogli i dosës, gic: derrkuc indie (zool.) brejtës me lëkurë të lëmuar e me veshë të rrumbullakët, me prejardhje nga Amerika e Jugut.

ferrac:

ferrác,-i m. sh. -ë(t) bot. shkurre kacavarëse e vendeve mesdhetare, me gjethe të trasha si zemër e me gjemba, që bën vile të bardha e kokrra të kuqe.

errur:

érrur (i, e) mb. i errësuar: qiell i errur.