Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës berlyket
bërlyket:

bërlýk/et vetv. v. III, -(u), -ur zhgërryhet përtokë e pëllet, buçkaritet (për bagëtinë e trashë).

Të ngjashme:
bërlutet:

bërlútet vetv. v. III bërlloket. / pës. bërlútet v. III.

bërlykje:

bërlýkj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

bërlloket:

bërllóket vetv. v. III e bërllok. / pës. bërllóket v. III.