Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës berlut
bërlut:

bërlút kal., -a, -ur bërllok.

Të ngjashme:
bërlutë:

bërlút/ë,-a f. sh. -a(t) bërllok.

belluz:

bellúz,-i m. sh. -e(t) cohë me push, e lëmuar e me shkëlqim: fustan (perde) belluzi.

bullut:

bullút,-i m. raki e butë dhe e keqe, fundi i kazanit.

nergut:

nérgut ndajf. me një qëllim të caktuar; me dashje, enkas: erdhi nergut.

vermut:

vermút,-i m. pije alkoolike e ëmbël, që përgatitet duke i shtuar verës pelin ose barëra të tjera të hidhura e të merme.