Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës beriha
beriha:

berihá,-ja f. bised. thirrje kushtrimi: dha berihanë; pas berihasë siç bëjnë a siç thonë të tjerët; kuturu; për beriha për zhurmë e për bujë.

Sinonime / Të përafërta:
kuturu
Të ngjashme:
barina:

barína(-t) f. sh. bised. barërat e këqija.

derisa:

derisá lidh. lidh një fjali të varur që tregon cakun kohor të veprimit, i cili kumtohet në pjesën kryesore; lidh një fjali që tregon shkak a pasojë ose arsyeton përfundimin e shprehur nga fjalia kryesore; përderisa: punoi derisa u err; e duan, derisa e kërkojnë.

erdha:

érdha kr. thj. e vij.

bërdhac:

bërdhác,-i m. sh. -ë(t) euf. morr.