Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës beretë
beretë:

berét/ë,-a f. sh. -a(t) kapelë e sheshtë e pa strehë: beretë marinari.

Të ngjashme:
bretk:

bret/k,-kuI m. sh. -q(it) zool. mashkulli i bretkosës.

bretk:

bretk,-uII m. anat. kryqet.

barelë:

barél/ë,-a f. sh. -a(t) shkalc, bartore.

begatë:

begátë (i, e) mb. i begatshëm.

betejë:

betéj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. ndeshje me armë në një fushë lufte; ndeshje e ashpër ndërmjet forcash kundërshtare: betejë tokësore (ajrore, detare); ra në betejë. 2. fig. veprimtari e gjerë me përpjekje të mëdha për një detyrë të rëndësishme; luftë: beteja për jetën.