Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bereqetshëm
bereqetshëm:

bereqétsh/ëm (i), -me (e) mb. 1. që ka prodhime të mbara; që sjell bereqet: vit i bereqetshëm; shi i bereqetshëm. 2. fig. i frytshëm, i dobishëm; me vlerë: punë e bereqetshme.