Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës berdokull
bërdokull:

bërdókull,-a f.sh. -a(t) 1. gungë, xhungë. 2. fig. gjepura, dokrra.

Sinonime / Të përafërta:
gungë
xhungë
gjepura
dokrra
Të ngjashme:
kërdhokull:

kërdhókull, -a f. sh. -a(t) anat. secila nga dy eshtrat anësore të legenit (te njeriu); secila nga dy shpatullat e këmbëve të prapme (te kafshët).