Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës berdhac
bërdhac:

bërdhác,-i m. sh. -ë(t) euf. morr.

Sinonime / Të përafërta:
morr
Të ngjashme:
verdhac:

verdhác,-e mb., edhe si em., mospërf. verdhacak.

bardhaç:

bardháç,-e mb., edhe si em., i bardhemë.

mërdhac:

mërdhác,-e mb., edhe si em., që mërdhin shumë.

bardhak:

bardhák,-u m. sh. -ë(t) gotë uji a rakie: ç’ka barku e nxjerr bardhaku (fj. u.) i dehuri i nxjerr ç’ka përbrenda.

bardhak:

bardhák,-e mb., edhe si em., bardhok.