Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bercak
bërcak:

bërcák,-e mb., edhe si em., i vogël ose i pazhvilluar ende: fëmijë (peshk, pjepër) bërcak; është ende bërcake.

Të ngjashme:
bërcan:

bërcá/n,-ni m. sh. -nj(të) ulli kokërrmadh e me pak vaj.

bërcek:

bërcék,-u m. sh. -ë(t) mashkulli i bletës; brumbull.

eracak:

eracák,-e mb., edhe si em., që i bie në erë gjahut shpejt; që e ka shumë të zhvilluar shqisën e të nuhaturit (për kafshë).

ferrak:

ferrák,-u m. sh. -ë(t) zool. cinxami.

ferrak:

ferrák,-e mb. gjembash.