Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës berbelit
bërbëlit:

bërbëlít kal. dhe jokal., -a, -ur belbëzoj; murmurit.

Sinonime / Të përafërta:
murmurit
Të ngjashme:
përpëlit:

përpëlít (përpëlís) kal., -a, -ur lëviz me shpejtësi kapakët e syve ose një gjymtyrë të trupit: përpëlit qepallat; zogu përpëliste krahët.

bërbëlitje:

bërbëlítj/e, -a f. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljes. 2. fjalët që shqiptojmë duke bërbëlitur; murmuritje.