Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës berëz
berëz:

bérëz,-a f. sh. -a(t) 1. drugëz prej kallami për të mbledhur fillin. 2. zool. lloj bishtatundësi me këmbë shumë të holla.

Të ngjashme:
brerëz:

brérëz,-a f. bujq. sëmundje e ullinjve, që ua than dhe ua rrëzon kokrrat.

derëz:

dérëz,-a m. sh. -a(t) derë e vogël.

verëz:

vérëz,-a f. zakon. sh. -a(t) dita e parë e pranverës.

bërës:

bërës,-i m. sh. -(it) ai që ka bërë diçka; autor.

berr:

berr,-i m. sh. -a(t) bagëti e imët: mish berri; çdo berr varet nga këmbët e veta (fj. u.) secili përgjigjet për punët e veta e i del zot vetes.