Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës benzinë
benzinë:

benzín/ë,-a f. lëng që nxirret nga nafta, i avullueshëm e pa ngjyrë, që ndizet shpejt dhe përdoret për motorë etj.: makinë (çakmak)me benzinë; erë benzine; pastroj me benzinë.

Të ngjashme:
erzinë:

erzín/ë,-a f. sh. -a(t) parfum: erzinë e fortë (e butë).