Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belushkë
belushkë:

belúshk/ë,-a f. sh. -a(t) zool. troftë më e vogël se korani.

Të ngjashme:
bluashkë:

bluáshk/ë,-a f. sh. -a(t) ashkël e madhe druri, metali etj.

balushë:

balúsh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. njollë drite; rreze dielli. 3. zool. bajzë.