Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës beltrashë
beltrashë:

beltráshë mb., edhe si em., që e ka belin të trashë; kund. belhollë.