Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës beltar
beltar:

beltár,-i m. sh. -ë(t) ai që punon me bel.

Të ngjashme:
baltar:

baltár,-i m. sh. -ë(t) ai që gatuan baltë për tulla, për mure etj.

bejtar:

bejtár,-i m. sh. -ë(t) ai që bën bejte, bejtexhi.

bletar:

bletár,-i m. sh. -ë(t) bletërritës.

betar:

betár,-i m. sh. -ë(t) etnogr. ai që dëshmonte me be për pafajësinë e dikujt.

baltak:

balták,-e mb. që ka shumë baltë; i qullët si baltë; baltanik: tokë baltake.