Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belore
belore:

belór/e,-ja f. sh. -e(t) bluzë grash e gjatë deri në bel.

Të ngjashme:
bllore:

bllór/e,-ja f. sh. -e(t) lëkurë druri a lëpushkë misri.

melore:

melór/e,-ja f. sh. -e(t) arë e mbjellë me mel.

baltore:

baltór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. enë balte, balturinë. 2. baltishtë.

behare:

beháre(-t) f. sh. bised. erëza.

bletore:

bletór/e,-ja f. sh. -e(t) vend me zgjoje bletësh; tërësia e zgjojeve të bletëve që ka dikush.