Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belholle
belhollë:

belhóllë mb., edhe si em., që e ka belin të hollë, meshollë; kund. beltrashë: vajzë belhollë.

Sinonime / Të përafërta:
meshollë
Antonime:
beltrashë
Të ngjashme:
bërxollë:

bërxóll/ë,-a f. sh. -a(t) thelë e hollë mishi nga pjesa e brinjëve dhe e kurrizit.

gëzholle:

gëzhóll/e,-ja f. sh. -e(t) 1. llapusha e misrit; lëvozhgë. 2. sh. gërdhushta.

meshollë:

meshóllë mb. [lexo: mes-hollë], edhe si em., që e ka mesin të hollë, belhollë.