Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belhollë
belhollë:

belhóllë mb., edhe si em., që e ka belin të hollë, meshollë; kund. beltrashë: vajzë belhollë.

Sinonime / Të përafërta:
meshollë
Antonime:
beltrashë
Të ngjashme:
meshollë:

meshóllë mb. [lexo: mes-hollë], edhe si em., që e ka mesin të hollë, belhollë.