Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belgjik
belgjik:

belgjík,-u m. sh. -ë(t) pushkë belgjiane (para Luftës II Botërore).

Të ngjashme:
belgjian:

belgjián,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Belgjikës ose me prejardhje nga Belgjika.

belgjian:

belgjián,-e mb. që lidhet me belgjianët a me Belgjikën, i belgjianëve a i Belgjikës.

belik:

belík,-e mb., edhe si em., vjet. shtetëror: tokë belike; mall belik (fig.) mall pa zot.