Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belgjian
belgjian:

belgjián,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Belgjikës ose me prejardhje nga Belgjika.

belgjian:

belgjián,-e mb. që lidhet me belgjianët a me Belgjikën, i belgjianëve a i Belgjikës.

Të ngjashme:
belgjiane:

belgjián,-e, -ia f. sh. -e(t).

belgjik:

belgjík,-u m. sh. -ë(t) pushkë belgjiane (para Luftës II Botërore).