Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës belgjere
belgjerë:

belgjérë mb., edhe si em., që e ka belin të gjerë; kund. belngushtë.

Antonime:
belngushtë
Të ngjashme:
lëngjere:

lëngjér/e,-ja f. sh. -e(t) enë e madhe dhe e thellë si tepsi, për të gatuar ose për të mbajtur diçka: lëngjere me mish (me pilaf).

lëngjerë:

lëngjér/ë,-a f. 1. kuqël; llum vaji. 2. vend me baltë e me ujë të ndenjur, batak. 3. fig. përçm. njeri i ndyrë, fundërrinë.